13:53

27.03.2023

13:53

27.03.2023

RSE

Fudbalsku utakmicu reprezentacija Crne Gore i Srbije su, u Podgorici u ponedeljak u 20.45, Fudbalski savez Crne Gore (FSCG) i Evropska fudbalska unija (UEFA) proglasili događajem povećanog sigurnosnog rizika.

U pitanju je meč drugog kola kvalifikacija za evropsko prvenstvo u Nemačkoj 2024. godine.

Razlozi su, očekivano prisustvo većeg broja domaćih i gostujućih navijača na stadionu pod Goricom, kao i regionalni rivalitet i takmičarski značaj, saopštili su iz Fudbalskog saveza.

Predsednik Komisije FSCG za bezbednost Dragoljub Sekulić kazao je, da su iz tih razloga, u saradnji sa Upravom policije, zaštitarskom agencijom i ostalima, ranije počeli pripreme kako bi sve proteklo bez problema, a u skladu sa UEFA regulativom i domaćim zakonodavstvom.

Policija će snimati utakmicu, uključujući i iz vazduha, nekoliko sati prije početka do nakon završetaka meča. Od 15.00 časova, pa sve do završetka meča saobraćaj će biti obustavljen u širem dijelu oko Gradskog stadiona.

Crnogorski savez je pozvao pristalice domaćeg tima na korektno navijanje, bez pirotehnike i uvredljivih transparenata. Najavljen je detaljan pregled navijača pri ulasku na stadion. U FSCG nemaju informaciju o organizovanom dolasku navijača iz Srbije.

Deo navijača reprezentacije Srbije iz Crne Gore dočekao je Srpske fudbalere na aerodromu u Podgorici a deo njih ispred podgoričkog hotela Hilton u kome su smešteni.

Na Gradskom stadionu u Podgorici biće oko 10.500 posetioca. Karte koje su se prodavale uz identifikacione dokumente su rasprodate još u subotu.

Uprava policije saopštila je da je podnijela prekršajnu prijavu protiv jedne osobe zbog preprodaje ulaznica. On je dve ulaznice pokušao da proda za 180 evra.

Francuz Klermon Turpan biće glavni sudija na meču, koji je preko 10 godina na listi sudija Međunarodne fudbalske federacije (FIFA).

U prvom kolu takmičenja, Crna Gora je pobedila Bugarsku, a Srbija Litvaniju.

U Crnoj Gori se u nedelju 2. aprila, održava i drugi krug predsedničkih izbora.