19:11

27.03.2023

19:11

27.03.2023

Rtklive

Predsednica Kosova Vjosa Osmani primila je zahvalnicu predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana za pomoć i podršku zemljotresima u Turskoj.

 „Želeo bih da vam se zahvalim u ime svoje nacije i u svoje lično ime što ste podelili naš bol i pružili podršku za kratko vreme slanjem poruke saučešća zbog zemljotresa u Kahramanmarašu, koji je direktno pogodio deset provincija sa razornom snagom koja je izazvala dubok bol za našu zemlju. Činjenica da prijateljske zemlje stoje uz nas u ovakvim slučajevima prirodnih katastrofa daje nam snagu da izdržimo“, navodi se u pismu predsednika Erdogana, saopšteno je iz Kancelarije za informisanje Predsedništva.

Poznato je da se u pismu predsednika Erdogana navodi da je pomoć Republike Kosovo dala veliki doprinos ljudima koji se bore sa šokantnim posledicama zemljotresa.

„Vaša pomoć je dala ogroman doprinos našim ljudima koji se u ovim teškim zimskim danima bore sa šokantnim posledicama zemljotresa. Napori vašeg tima za potragu i spasavanje da spasu živote ljudi zarobljenih u ruševinama uvek će se sećati sa zahvalnošću“, dodao je Erdogan.

"Ovom prilikom ponavljam svoje najbolje želje za vaše zdravlje i sreću, kao i za blagostanje i prosperitet prijateljskog i bratskog naroda Kosova“, zaključuje se u pismu predsednika Erdogana.